Veilig werken op de werkvloer met G4S safety solutions

We worden ons steeds meer bewust van de risico’s die bepaalde werkzaamheden met zich mee brengen. Sommige risico’s zijn heel voor de hand liggend. Denk bijvoorbeeld aan het werken op grote hoogte. Maar er zijn ook gevaren die we met het oog niet waar kunnen nemen maar die er wel degelijk zijn. Het inademen van schadelijke dampen bijvoorbeeld. Hiervan kun je op de lange termijn ernstige gezondheidsschade ondervinden.  Het zal je dan ook niet verbazen dat er steeds meer aandacht lijkt te komen voor het werken onder veilige omstandigheden. Een bedrijf wat zich hierin heeft gespecialiseerd is G4S Safety Solutions. Dit bedrijf heeft een groot assortiment van producten die gebruikt kunnen worden om werkzaamheden veiliger te maken. Je moet hierbij denken aan valbeveiliging en gasdetectie, maar ook adembescherming en ademluchttoestellen. Dankzij hun jarenlange kennis en ervaring kunnen zij je goed adviseren over het werken onder veilige omstandigheden en weten zij precies welk product je nodig hebt.

Zowel kopen als huren

Sommige klussen zullen maar zelden uitgevoerd moeten worden. Dan kan de aanschaf van een veiligheidsoplossing te duur zijn. Maar dat betekent niet dat je de klus dan maar zonder bescherming moet uitvoeren. Bij G4S kun je daarom ook veiligheidsproducten huren. En je kunt rekenen op de beste service. Het materieel is altijd in optimale staat en binnen no-time op de plek van jouw voorkeur.

Laat je materiaal regelmatig testen

Ook als je eenmaal de juiste veiligheidsproducten in huis hebt zal je deze regelmatig na moeten laten kijken. Je wilt immers niet het risico lopen dat het materiaal niet naar behoren functioneert en jij alsnog gezondheidsschade oploopt. Breng je spullen dus om de zoveel tijd eens langs bij G4S. Zij zullen de spullen uitvoerig testen en indien nodig weer helemaal in de juist staat brengen.