Een eigen kapstok voor je garderobe maken

garderobestangVandaag bespreken we op carpedeco.be hoe u zelf een kapstok kunt maken met een garderobestang. Een garderobestang is namelijk bijna nergens in België te bestellen waardoor we hier een artikel over schrijven.

Garderobestang

Een garderobestang kunt u op verschillende manieren gebruiken in uw woning. U kunt een garderobestang namelijk gebruiken als kapstok of als stang binnen uw kast. Daarnaast is het mogelijk om bij verschillende partijen een garderobestang op maat te laten maken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn indien de garderobestang in een hoek (L) geplaatst moet worden. Een garderobestang is er in verschillende materialen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een RVS (roestvrij staal) stang of voor een chrome stang. Let wel dat u hierbij bijpassende kledinghangers koopt en dat u  rekening houdt met het feit dat RVS een stuk duurder is dan chroom.

Garderobestang bevestigenrvsflens

Een garderobe stang kunt u het beste met flensen bevestigen. Een flens is een ronde schijf waar precies de buis in past. De schijf kunt u in de meeste gevallen met 3 schroeven aan de muur of kast bevestigen. Let er dus op dat u de flens met de juiste afmeting en van hetzelfde materiaal besteld. De buis moet er namelijk precies inpassen. Vaak kunt u ook een extra schetsplaatje erbij bestellen. Een schetsplaatje zit tussen de buis en de flens in. Hiermee kunt u de schroeven afdekken zodat deze niet meer zichtbaar zijn.

Garderobestang kopen

Maar waar kunt u nou z’n garderobestang kopen? Dit is een veelgestelde vraag die ik tijdens mijn werkzaamheden als wooninrichter tegenkom. Ikzelf koop een garderobestang altijd online en in Nederland. In Nederland zijn er verschillende webshops die aan België leveren met ook nog eens een zeer korte levertijd van 2 tot 3 werkdagen. Een shop die ik kan aanbevelen om een garderobestang te kopen kun je bezoeken door mijn hyperlink te volgen. Bij deze shop heb ik al meerdere keren verschillende materialen besteld voor de inrichting van verschillende huizen.